BAJA MALI KNINDŽA: Pevač svedoči o brojnim ratnim užasima koje je doživeo

alt="Baja mali knindza u beloj košulji"

Printscreen


Pevač Mirko Pajčin, poznatiji i kao Baja Mali Knindža u emotivnoj ispovesti otkrio je šokantne i tragične detalje svoje prošlosti i sudbine koja nije laka. Potiče iz sela Gubin podno Dinare, a danas živi sa supurgom Dijanom i šestoro dece u Beogradu. 

Ipak, uvek ističe koliko mu nedostaje rodno mesto i kuća koju je izgubio u ratu. 

– Srušili su mi i zapalili kuću, u Livnu zaklali ujaka i ujnu. Ne volim da pričam o tome teško mi je. Moj mlađi brat Novak, bio je u logoru Lora, Hrvati su upali u kasarnu, pobili sve, a zarobili njega i jednog vodnika. Moj otac Neđeljko bio je u ratu do poslednjeg dana. I onda nekome smetaju moje pesme, moja pesma nikome ne može ništa loše učiniti. Ja nisam nikome zapalio kuću, meni jesu – kaže Knindža. 

Pevač svedoči brojnim ratnim užasima kojima je prisustvovao, a brojne su vezane za njegovu porodicu. 

– Vešali su dve lutke na banderu i govorili da će tako moje roditelje vešati. Da će moji Maša i Neđo tako da završe. Kod Hrvata je uvek bilo izraženo ustaštvo. Kao stanovnik mesta koje je bilo stratište, gde su jame Bikuša i Ravni Dolac, ja to znam. Zato smatram da je film “Dara iz Jasenovca” trebao odavno da se snimi – dodaje Knindža. 

Pevač kaže da je još iz školskih dana gajio ljubav prema poeziji, ali da je počeo da peva slučajno. 

–  Prijatelj iz Surčina dobio je sina i otišli smo da slavimo u kafani pokojnog Zorana Šijana. Tu su već pevali Cakana i Viki Miljković. To veće sam dobio bakšiš u vrednosti od pet aerodromskih plata i kažem sebi: “Nećeš Bajo više ustajati rano!”. Tako počnem da pevam i napravim ludu kuću – a ostalo je istorija. 

Izvor: Hit/Mediji


nacionalonline.rs