VLADIKA JOANIKIJE “Raspopi i lažni sveštenoslužitelji žele Cetinjski manastir”

alt="Vladika Joanikej sa žezlom"

Printscreen


To žele raspopi, razni lažni sveštenoslužitelji. To niti je dao Sveti Petar ni Njegoš…Mi smo zaduženi, to nam je ostalo u nasleđe, da čuvamo i vjeru i naše svetinje – rekao je u besjedi vladika Joanikije.

Administrator Mitropolije crnogorsko-primorske i episkop budimljansko-nikšićki Joanikije rekao je danas da mnogi žele da se domognu Cetinjskog manastira.

– To žele raspopi, razni lažni sveštenoslužitelji. To niti je dao Sveti Petar ni Njegoš…Mi smo zaduženi, to nam je ostalo u nasleđe, da čuvamo i vjeru i naše svetinje – rekao je u besjedi vladika Joanikije, koji je zajedno sa episkopima pakračko-slavonskim Jovanom i južno-centralnoameričkim Kirilom služio jutros Svetu arhijerejsku liturgiju u Cetinjskom manastiru.

On je naglasio da su blaženopočivši mitropolit Amfilohije, kao i Sveti Ignjatije Bogonosac, Sveti Petar Cetinjski i Sveti Petar Drugi Tajnovidac Lovćenski svijetli primjeri za hrišćane.

Kanonski nepriznata Crnogorska pravoslavna crkva i njen samozvani mitropolit Mihailo /Miraš Dedejić/ tražili su juče u dopisu od predsjednika opštine Cetinje Aleksandra Kašćelana da im ustupi Cetinjski manastir, jer se, kako je navedeno, vodi na opštinu Cetinje“.

Izvor: IN4S


nacionalonline.rs