KRIVOKAPIĆ “Narod će više ceniti Mitropolita Amfilohija nakon njegove smrti”

alt="Mitropolit Amfilohije sa krstom u rukama"

Printscreen


Ta lična dimenzija je poseban osjećaj koji čovjek ne može da iskaže prosto riječima. I možda je taj moj i njegov zagrljaj poslije pobjede na izborima najbolje svjedočanstvo našeg odnosa.

Usvajanjem izmjena Zakona o slobodi vjeroispovijesti stavljena je tačka na sve razmirice u Crnoj Gori i nadam se da će to biti početak pomirenja građana ove države. Narod je još jednom pobijedio. Politička korupcija, kojoj je i ovoga puta pribjegao DPS, želeći da Skupštinu dovede u pat poziciju, nije uspjela. To je dokaz da Ustav više nije u nadležnosti DPS-a, nego građana, rekao je u intervjuu za Glas Srpske predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić.

Odgovarajući na pitanje koliki je gubitak za njega lično, ali i za Crnu Goru, nedavna smrt mitropolita Amfilohija, premijer je ocijenio da će svi više cijeniti mitropolita nakon njegove smrti, prenosi sajt MCP.

“On je bio vanserijska ličnost, koja je, po mom mišljenju, najznačajnija poslije Njegoša. Ostavio je brojna djela, neka su vidljiva, neka nevidljiva, kao i sve u životu, ali ona vidljiva predstavljaju svjedočanstvo, koje je neizbrisivo. Ne samo u njegovim brojnim knjigama koje je izdao, teološkim raspravama koje je imao, nego i ovim vidljivim zemaljskim, a to su prije svega obnovljene crkve i manastiri i dva velelepna hrama, u Podgorici i Baru. Ta lična dimenzija je poseban osjećaj koji čovjek ne može da iskaže prosto riječima. I možda je taj moj i njegov zagrljaj poslije pobjede na izborima najbolje svjedočanstvo našeg odnosa”, zaključio premijer Krivokapić.

Nakon izborne noći u kojoj je opozicija u Crnoj Gori proglasila pobjedu na parlamentarnim izborima u većini crnogorskih gradova Krivokapić, koji je predvodio koaliciju Za budućnost Crne Gore, došao je u Hram Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, gdje ga je dočekao mitropolit Amfilohije.

Izvor: IN4S


nacionalonline.rs