Zivko Kilibarda (Nsd): Dps i dalje urniše budžet opštine!


Prema pouzdanim informacijama odlazeci rezim Mila Djukanovica i njegovih saradnika iz Niksica nastavlja plasiranje nezakonitih radnji. Uzimajuci u obzir procjenu koliko je radnih mjesta ugaseno zbov pandemije Covid 19,u opstini Niksic  zaposljavaju se oni koji su prodali svoje radno mjesto,i dobili novcanu naknadu(otpremninu), kao i korisnici nadoknade za troje i vise djece. Povrh svega u (ne) uslovima dostojnih jedne opštine, vracaju se u radni odnos i to po politickoj osnovi rezima DPS-a. Postavlja se sintagmicko pitanje kako se stupa u radni odnos bez javnog konkursa propisanog zakonom o radu. Sa druge strane postoje bivse radnice koje su iz iste opstine otisle bez ikakve novcane nadoknade(otpremnine) i dobile nadoknadu za majke na na troje i vise djece, usporedba sa radnicama koje su povrh otpremnine, i naknade vracene na mjesto zaposlenja? Sve ovo svjedoci poteze Grbovica,Perovica i novog gradonacelnika Simovica.DPS vodi jos jednu prljavu kampanju u Niksicu u susret lokalnim izborima na proljecu.
Zasto demokratske postavke nijesu za svakog građanina jednake?
Djoko Krivokapic tvrdeci da je nadoknada doživotna, a Lazar Mijanovic( sekretar sekretarijata za Lokalnu upravu) da ce prodaja radnog mjesta biti dobijena. Gdje, kad i kako obećanja nadleznih nijesu jednaka za sve građane, bez obzira na politicko opredeljenje, kao i privatne stavove i mišljenja. Da li je članska karta kao i represija DPS-a jedini prolaz za ostvarenje zivotnih prava?
Javne ustanove ne broje pojedinačne primjere, niti se trag završava na “par”, vjrrujemo da postoji još nezakonito zaposlenih, zarad viših interesa moćnika vrha.
Krug politicki blizak DPS-u svoja rješenja zagarantovano dobijaju, a sa druge strane imamo radni staž od 5 do 6 godina, bez pokrića stalnog zaposlenja.
Ko će dati odgovore na ova i slična pitanja?
Kao građani “drugog reda” tražimo i duzni ste nam objašnjenje!


nacionalonline.rs