Danica Grujičić uputila apel građanima: To je najopasnije!


Profesor dr Danica Grujičić, neurohirurg i direktor Instituta za onkologiju i radiologiju u Kliničkog centra Srbije apelovala je na građane da izbegavaju okupljanja.

– Onkološki pacijenti se leče na isti način na koji su se lečili i prošle godine. U sva tri talasa smo imali zaposlene koji, srećom, nisu imali težu kliničku sliku. Mi sutra radimo šest operacija jer tumori mozga ne mogu da čekaju. Moj apel svima je: Nikako okupljanje, bez obzira da li se radi o otvorenom ili zatvorenom prostoru – rekla je Danica Grujičić.

Ona kaže da virus korona nije izmišljotina, a da je jedini način da se problem reši, proizvodnja vakcine, te istakla važnost toga da Srbija bude vakcinalno suverena država.

– Bila sam na otvorenom, nosila sam masku i svejedno sam dobila koronu. Istog dana sam se zakucala u krevet. Mi ćemo morati naučiti da živimo sa koronom, možda se pojavi i Kovid-23, zato moramo da se naviknemo na mere – kazala je ona na RTS-u.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo i član Kriznog štaba, Zoran Gojković, kaže da normalnog života još u jednom periodu neće biti, te da i dalje jedan broj ljudi ne shvata opasnost od virusa korona.

– Moramo svi zajedno, složno da radimo na rešavanju ovog problema – rekao je Gojković.

Direktor Kliničkog centra u Kragujevcu doktor, Predrag Sazdanović je istakao da je epidemiološka situacija u Kragujevcu teška.

– Mi ćemo moći izdžati, ali ne beskonačno – rekao je on.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je istakao da je važno da odgovaraju organizatori onih koji organizuju žurke posle 23 časa.

– Grad sprovodi mere koje donosi krizni štab. Mi insistiramo na promeni zakonskih propisa, kako ne bi samo sanitarni inspektori mogli da proveravaju poštovanje mera. Izmenom zakona, to će biti omogućeno i komunalnim milicionerima – kazao je Vesić.

On je istakao da je važno i pridržavanje mera i to da privreda radi.

PROČITAJTE JOŠ:

Risto Marić: Tražiću pomoć za Modriču od Dačića i Palme

Biković Lukasu: Ko god da si, ne možeš tako, Žaklina je žena

Mitrović o skandalu s Lukasom u Hit tvitu: Veoma sam ponosan

Izvor: Alo


nacionalonline.rs