Krivokapić: Danas do 16 sati šaljem spisak eksperata

Čovek koji je pobedio Mila: Zdravko Krivokapić, Foto: Printscreen


Mandatar Zdravko Krivokapić najavio je da će spisak kandidata za ministre partijama koje čine tri pobedničke koalicije, biti dostavljen danas do 16 časova. On nije želeo da govori o imenima koja će se naći na tom spisku, ističući da juče tokom dana nije uspeo da obavi intervjue sa svim kandidatima.

“Ja obavljam intervjue sa ljudima koji su prošli prvi krug i sad su u završnom krugu. Neki od njih se nalaze u inostranstvu i, zbog razlike u vremenu, razgovor sa njima je zakazan preko Skajpa kasno uveče tako da, dok to ne završim, ne bih licitirao sa imenima”, kazao je Krivokapić.

Prema ranijem planu koji je obelodanjem na sastanku sa predstavnicima pobedničke koalicije formirane na osnovu rezultata parlamentarnih izbora održanih 30. avgusta, kabinet će imati 12 resora.

Mandatar je objasnio i kako će se tokom dana, pre nego što spisak bude dostavljen partijama, sastati sa timom koji će još jednom razmotriti ta imena.

Naveo je i da očekuje da će spisak partijama biti dostavljen najkasnije do 16 sati, kada bi, prema saznanjima Pobjede, trebalo da počne sastanak na kojem će mandatar predstaviti svoja rešenja.

Komentarišući mogućnost da se pojedine partije, u prvom redu Demokratski front, ne slože sa njegovim predlogom, Krivokapić poručuje da će za sve tvrdnje koje eventualno budu iznosili o predloženim kandidatima morati da dostave jasne dokaze.

“Partije mogu da insistiraju na novim rešenjima samo ukoliko imaju dokaze da su ti ljudi u vezi sa kriminalom, da imaju koruptivne aktivnosti i slično. To će morati da dokažu. Oni neka dostave dokaz da neko radi za nekoga, a naša je obaveza da to onda razmotrimo”, kazao je Krivokapić.

Mandatar je zaključio i da će za svakog kandidata koji se nađe na tom spisku imati precizno obrazloženje zašto je tu.

U opciji za ministre, pišu Vijesti, su i Jelena Borovinić Bojović, Vuk Kadić, Mladen Bojanić, Velibor Marković, Nikola Tripković, Vesna Bratić, Đorđe Radulović.

PROČITAJTE JOŠ:

Medojević: Vlada bez političara opasan presedan

Ko je Dejan Popović Tigar zbog koga Lukasu plene imovinu

Nina Šljivić: Imam viziju za nova radna mjesta

Izvor: Nova.rs


nacionalonline.rs