Đoković posle meča pomenuo Amfilohija: Tužan dan, a nije mi se ni igralo


Srpski teniser Novak Đoković istakao je posle poraza od Lorenca Sonega u četvrtfinalnom meču turnira u Beču da je dan bio jako čudan i da nije bio motivisan kao inače.

Srpski teniser je nakon poraza, konferenciju za medije počeo izjavom vezanu za smrt mitropolita Amfilohija, rekavši da je u pitanju tužan dan za pravoslavlje.

“Da, jeste ovo jako tužan dan. Poštovani Amfilohije je bio veliki borac za pravoslavlje i neko ko je služio kao neka vrsta zvezde vodilje za srpski pravoslavni narod i Srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori. Imao sam čast i radost da ga upoznam, provedem neko vreme blizu njega i osetim predivnu energiju koju je on posedovao. Iako fizički više nije živ, njegov duh će, siguran sam, biti prisutan dugi niz godina”, istakao je Đoković.

Najbolji svetski teniser izjavio je da “treba da se sećamo Amfilohija”.

“Mislim da mu toliko dugujemo da barem treba da se sećamo njega i da sa osmehom budemo zahvalni za sve ono što je uradio, pogotovo u poslednje vreme, koje je bilo jako turbulentno vreme u Crnoj Gori, naravno iz političkih razloga. Dosta velikih stvari se odlučivalo, pogotovo kada je crkva u pitanju. On je bio odvažan i hrabar i pokazao je narodu pravi primer kako treba da se čuva kulturno nasleđe i naša duhovna baština. Na tome mu veliko hvala”, rekao je.

Upitan koliko je ta tužna vest uticala na njegovo izdanje, budući da je delovao kao da mu se nije igralo, 34-godišnjak je rekao:

“I nije mi se igralo, da budem iskren. Nije toliko uticala tužna vest, jeste uticala, ali nije u tolikoj meri da zbog toga baš i ne mogu da igram. Ali, generalno mi se jednostavno nije igralo. Odradio sam ono što sam hteo da odradim i zbog čega sam došao. Jako čudan dan. Tako je kako je. Nastavljam dalje, okrećem novu stranicu. Sada ću malo biti sa porodicom, vraćam se u Srbiju i radujem se tome. Onda ću se dobro spremiti za London i pokušaću tamo da završim snažno i na najbolji mogući način”, kazao je teniser.

PROČITAJTE JOŠ:

SRAMNI I KUKAVIČKI NAPAD NA IRENU VUJOVIĆ: Šta je pozadina hajke?

Značenje imena Amfilohije

Vučić o Amfilohiju: Nadam se da vest nije tačna

Izvor: N1


nacionalonline.rs