VUČIĆA OSUĐUJU ZA IZDAJU KOJU NIJE POČINIO: Irinej o Kosovu i SAD!


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uhvatio se u koštac sa brojnim problemima Kosova i Metohije i pokazao se kao odgovoran državnik po mnogim nacionalnim pitanjima, izjavio je danas patrijarh srpski Irinej.

Patrijarh je, povodom pojedinih navoda u javnosti, rekao da već osam godina slušaa o tome da Vučić “sprema izdaju Kosova i Metohije” i postavio pitanje da li ima smisla unapred osuditi čoveka za nešto što nije učinio, samo zato što neki smatraju da će to učiniti.

On je u intervjuu za današnje izdanje Večernjih novosti rekao da su sud o Vučićevom radu dali građani na izborima.

Komentarišući Sporazum o normalizaciji ekonomskih odnosa Beograda i Prištine, potpisan 4. septembra u Vašingtonu, Irinej je ocenio da SAD mogu da odigraju veliku uulogu u postizanju dogovora Srba i Albanaca.

“Oni su velika politička, ekonomska i vojna sila koja je do sada bila isključivo na stani Albanaca, uprkos našim molbama da treba objektivno sagledati krizu na Kosovu i Metohiji. Mislim da treba prepustiti Srbima i Albancima da se sami oko svega dogovore bez nametanja rešenja u korist samo jednog naroda. U tom pogledu SAD mogu odigrati veliku istorijsku ulogu”, naveo je Irinej.

PROČITAJTE JOŠ:

PRVI DAN KAMPANjE NAJAVIO ŽESTOKU BORBU: Evo šta se desilo

Prerano su otpisali Trampa, ipak može da pobedi

Sad znam kuda je Đedo gledao, dogledao i ostavio nama da vidimo!

Izvor: Espreso


nacionalonline.rs