Abazović se plaši za svoju bezbednost? Priznao ono na šta niko nije slutio

alt="Dritan Abazović"

Foto: Printscreen


Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović izjavio je da nema policijsku zaštitu, ali da se u određenoj meri nalazi pod policijskim nadzorom.

Gostujući u Jutarnjem programu TV Crne Gore, Abazović je rekao da s timu vezi ne želi da pravi spektakl, iako je, kaže, imao određene neprijatnosti što doživljava kao sastavni deo posla.

Govoreći o ulasku stranaka nacionalnih manjina u novu vladu, Abazović je rekao da ko god ne uđe u vlast, biće gore po njih.

Najvažnije je, ističe, da je vladajuća većina otvorila vrata za sve, koji u novoj vlasti žele da učestvuju.

“Ko želi, imaće priliku, ko ne želi to je apsolutno njegovo legitimno pravo. Mi moramo da pravimo diskontinutite, i to nije kompatibilno sa interesima određenih partija. I to je jedini razlog zašto oni ne žele da participiraju”, naveo je Abazović, preneo je portal RTCG.

Tvrdi da niko ne utiče na njega pri donošenju odluka i da ni od koga ne trpi nikakav pritisak.

“Možda sam kao druge kolege samo malo umoran, i malo ne uspevam da dođem do vazduha, da malo odmorim, posvetim se porodici i drugim stvarima koje nisu političke”, kaže on.

Govoreći o formiranju nove vlade, Abazović kaže da će u novoj vladi, koja će biti formirana u narednih mesec dana bez robovanja datumima, biti i neka imena koja su manje poznata javnosti, a koja su karijere gradili u priznatim svetskim institucijama.

A budu li se “složile sve kockice”, Abazović kaže da će sva pamet, koja je sticajem okolnostima bila van zemlje, biti upregnuta da pomogne novoj vladi da se izbori sa značajnim problemima koji su se nataložili.

Na pitanje ima li pomaka kad je u pitanju podela resora, Abazović kaže da je napravljena dinamika koju je predvidi mandatar Zdravko Krivokapić.

Ali, ako je neko, kako je rekao, zamislio da državu koristi kao poligon za privatne interese prevario se.

PROČITAJTE JOŠ:

EU češlja Lukašenkove tokove novca, Karići umešani

ZA DIVLJENJE: Slaven Ristić je zaslužio sva odlikovanja, URADIO JE VELIKU STVAR

NOVE INFORMACIJE O AMFILOHIJEVOM STANjU: Vladika se bori sa virusom, evo kako se oseća

Izvor: Tanjug


nacionalonline.rs