RUSI SAOPŠTILI SRBIJI: Ruska vakcina protiv KORONAVIRUSA dostupna i Srbima


Srbija će završiti gasovod do kraja godine, a ruska vakcina protiv virusa korona biće dostupna građanima Srbije, saopšteno je posle sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka sa kojim je razgovarao o aktuelnim pitanjima srpsko-ruskih odnosa i bilateralne saradnje, a posebno o realizaciji konkretnih dogovora i zajedničkih projekata u oblasti energetike.

Predsednik Vučić obavestio je ambasadora Bocan-Harčenka da će Srbija da završi gasovod do kraja godine, saopšteno je iz Predsedništva Srbije, preneo je Tanjug.

Vučić i Bocan-Harčenko razgovarali su o svim pregovorima koje je delegacija Srbije vodila u Vašingtonu i Briselu sa predstavnicima privremenih institucija samouprave u Prištini.

Predsednik Vučić zahvalio je Ruskoj Federaciji na podršci u UN i drugim međunarodnim organizacijama.

Dvojica sagovornika su razmotrili i druga aktuelna regionalna pitanja.

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko razgovarali su o rezultatima borbe protiv zarazne bolesti KOVID-19 u dvema zemljama.

Ambasador Bocan-Harčenko obavestio je predsednika Vučića o napretku koji stručnjaci u Rusiji ostvaruju u razvoju vakcine protiv virusa korona, koja će da bude dostupna i građanima Srbije, saopšteno je iz Predsedništva.

Dvojica sagovornika su se saglasili da bez odgovarajuće vakcine čovečanstvo neće nadvladati ovu zaraznu bolest.

PROČITAJTE JOŠ:

Na Kosovu se dogodio presedan, Grenel objavio: “Zahvalan sam predsedniku Vučiću”

VUK PROVOCIRA SLOBODNU CRNU GORU: Evo šta je rekao, SRAMNE REČI

Ko je agent VOA iz slučaja Jovanjica koji traži azil u SAD

Izvor: Intermagazin


nacionalonline.rs