AMFILOHIJE PONIZIO MILU: Poruka posle koje mu neće biti dobro

alt="Amfilohije Radović u pozadini sveštenici"

Amfilohije, Foto: EPA


Mitropolit je odlazećoj vlasti poručio da ne preti da će da ruši „jer su svi rušitelji otišli u nepovrat“ i dodao da neće odustati od toga da bude obnovljena svetinja na Lovćenu.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije poručio je danas odlazećoj crnogorskoj vlasti da ne preti da će da ruši i odlazi u šume „jer su svi rušitelji otišli u nepovrat”. Kako su prenele današnje podgoričke Vijesti, Amfilohije se „pomolio da im Bog vrati razum, te ponovio da neće odustati da bude obnovljena svetinja na Lovćenu i da bude izgrađen hram Svete Trojice iznad Cetinjskog manastira”.

„Crkva Božja je stradala kroz vekove, strada i danas. Sami znate kakvo je gonjenje crkve bilo u ono vreme, kada su vladali bezbožnici, koji su rušili i odgonili narod od crkve. Zabranjivali da se ide Božjim putem. A ovi koji su do sada vladali Crnom Gorom, oni su njihovi naslednici koji su obezboženi hteli da stvaraju svoju crkvu”, naveo je.

Amfilohije je ocenio da je reč o „bezumlju” jer s jedne strane to „svedoči da je u njihovoj svesti prisutno da bez crkve Hristove, pravoslavne crkve nema opstanka ovoj državi, ovom narodu… samo što nisu shvatili da treba da se vrate toj crkvi, Božjoj, pravoj istinskoj…”, rekao je Amflohije u Budvi, prenose Vijesti.

On je kazao „daj Bože i ove koji su sledbenici Marksa i Engelsa, Broza, da i njima Bog vrati razum”, prenosi Beta.

„To što traže neku crkvu, to je pokazatelj da imaju nečega u sebi dobroga i blagoslovenoga, samo ako to dobro i blagosloveno prihvate i vrate se svojim precima Petrovićima. Ne preteći da će da ruše, da beže u šume i da odatle nastave rušenje”, kazao je Amfilohije i dodao da će „dati Bog da se obnovi i srušena svetinja na Lovćenu Svetog Petra Cetinjskog” i druge svetinje.

Crnogorski predsednik Milo Đukanović izjavio je u petak da će, ako bude potrebno, braniti Crnu Goru i iz šume, kao što su to činile generacije predaka.

„Branićemo je svim sredstvima, kao što sam rekao, i iz šume, nećemo se valjda tu razlikovati u odnosu na generacije naših predaka. Kako mislite da se Crna Gora odbranila kroz prethodne vekove, otkud Crnoj Gori deset vekova državnosti? Tako što nije branjena u parlamentu, nego oružjem, u šumi”, rekao je Đukanović u intervjuu za Fejs TV.

PROČITAJTE JOŠ:

STIGLE DOBRE VESTI ZA SVE GRAĐANE: Evo šta se desilo

Rasvetljeno ubistvo Stojanovića, EVO KO GA JE UBIO

SPECIJALNE SNAGE BLOKIRALE PRIŠTINU: Albanci podmetnuli BOMBU Grenelu!

Izvor Politika


nacionalonline.rs