BIZNIS CVETA: Litar majčinog mleka 600 evra,koristi se za…

alt="Mleko se sipa iz bokala u čašu"

Ilustracija Pixabay, presipanje mleka iz bokala u čašu


Majčino mleko je zdravo za bebe ali, šta je sa odraslima. U svetu ga možete kupiti, odrasli ga piju zbog imuniteta, energije i pomaže im kod hemoterapije.

Stručnjaci su podeljeni oko toga da li je majčino mleko zdravo samo za bebe, a kod nas je tabu tema! Zato pitamo i da li treba da ga pijemo i da li o tome ćutimo, jer oni koji su ga probali, završili su na stubu srama.

“Ja kao pedijatar, prevashodno, moram da istaknem važnost majčinog mleka za ishranu odojčadi i dece do 2 godine”, rekla je za Jutro Prve TV doktorka Tanja Cvetanović, dečiji lekar.

“Problem dojenja datira još od prošlog veka. Procenat dece koja su dojena samo u prvih 6 meseci, što je standard, je svega 13 odsto. Cilj SZO je da to bude 50 odsto”, kaže ona.

“Cena majčinog mleka na crnom tržištu je i do 600 evra za litar. Crno tržište ima svoje zakone, nikome ne bih preporučila da tamo kupuje. Za sad nema nekih istraživanja koja pokazuju da majčino mleko pomaže odraslim ljudima, ali može da ima placebo efekat ili neke druge efekte”, rekla je nutricionistkinja Branka Mirković.

Izvor: B92

PROČITAJTE JOŠ:


nacionalonline.rs