MINISTAR ANTIĆ:500 miliona za škole, vrtiće i domove zdravlja

Ministar Aleksandar Antić, agencija "Beta"

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je da je deo od 500 miliona dinara opredeljenih za energetsku efikasnost namenjen za investicije u lokalnim samoupravama, a najveći deo upotrebiće se u školama, vrtićima i domovima zdravlja.

Ta sredstva opredeljena su za Program finansiranja aktivnosti i mera unapređenja efikasnog korišćenja energije, a lokalne samouprave će ih dobijati iz budžetskog fonda na osnovu konkursa.

Antić je za Radio-televiziju Srbije rekao da će građanima biti pružena stručna i finansijska podrška za ostvarivanje energetske efikasnosti.

“Daćemo stručnu, a onda i finansijsku podršku kako bismo napravili iskorak i ostvarili sve planirane ciljeve. Taj segment, da uđemo u podršku građanima kada su stanovi u pitanju, najveći je izazov”, rekao je on.

Ministar Antić umalo stradao kad mu je pala ledenica na glavu.

Naveo je da se radi na formiranju još jednog fonda energetsku efikasnost, čija će sredstva biti opredeljena, kako je rekao, za izolaciju, stolariju, termotehničke segmete zgrada i nabavku energestki efikasnih uređaja za domaćinstva.

Izvor: Agencija Beta


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

nacionalonline.rs